الثلاثاء، 20 يوليو 2010

التفاح المحشو باللوز والقرفة



المقادير:
تفاحة .. لوز .. قرفة ... صوص الحليب

قشرت التفاحة حفرتها بحفارة الكوسا شلت البزر منها وعصرت عليها ليمون عشان تحافظ على لونها

على النار حطيت سكر تقريبا 3 ملاعق و ربع كاسة حليب وخليتهم يغلو شوي بعدين كنت حافرة شوي من التفاحة من جوا وحطيت الحشوة فوق الحليب لتغلي ع النار مع الحليب ليدبل شوي التفاح بعدين ضفت ملعقة صغيرة قرفة ولوز مفروم خشن وحشيت فيهم حبة التفاح
وحطيتها في صينية .... جبت ربع كاسة حليب وغليتها شوي ع النار بنفس الي عملت فيه الحشوة وصبيت الحليب فوق التفاحة بحيث اني صبيت الحليب في منتصف التفاحة وشربته من الداخل
رشيت قرفة على الوجه وسكر وحطيتها بالفرن حوالي شي ربع ساعة لحد ما غلي الحليب وتنشف شوي
بعدين حمرتها شوي من فوق وشلتها من الفرن
ممكن أقدمها مع القشطة او صلصة الحليب المكثف أو البوظة


Apple With Almond and Cinnamon
Serves 1

INGREDIENTS

1 apple
1 teaspoon cinnamon
1/2 cup milk
almonds
3 tabelspoons sugar
2 tablespoon Squeezed lemon


METHOD:

Peeling an apple and remove the pulp
remove some of the core of the apple
put the lemon on the apple from the inside and outside
To the fire .... Put the sugar with half the amount of milk to the boil, then put the core of the apple and stay on fire for 5-7 minutes then add almonds and cinnamon and mix it well
stuffed the apple with the pervious mixture, then boil the rest of the milk in the same pot that we prepare the stuffing, then poured milk over the apple
Put a little cinnamon over the apple and stuffed, and a little sugar and put them in the oven

NOTES & TIPS
we can decorate it with milk sauce by add 2 tablespoons of sugar with 1 tablespoon of milk and put it into fire.... when it's boil put a drop of lemon and mix it well on fire for 2 minutes

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق